2 Temmuz 2010 Cuma

Hollanda-Brezilya ( Maçın Öyküsü )

İlk Yarı

 

İki tarafta maçın öneminin farkındaydı. Durum böyle olunca beraberinde gerginliği getirdi.

 

Oyuncularının her biri tek tek ele alındığında çok iyi bir kadroya sahip olan ancak; kupalarda takım olabilme yetisinden uzak olan Hollanda yine aynı görüntüyü çiziyordu.Her kupa dönemi favori olarak gösterilse de futbolseverleri bir türlü tatmin edemeyen Portakallar 8. dakikada kalesinde ilk pozisyonu verdi. Alves’in taşıdığı topta boşta kalan Robinho topu ağlara gönderse de ofsayt gerekçesiyle gol değer kazanmadı.

 

Bu pozisyonun iki dakika sonrasında defansın arkasına hareketlenen Robinho’yu çok iyi gören Felipe Melo derinlemesine attığı pasta Robinho’yu topla buluşturdu. Robinho usta bir vuruşla takımını böylesine önemli bir maçta öne geçirdi.

 

Golün ardından oyuna hızlı başlamak isteyen Hollanda Kuyt’un sol çaprazdan yaptığı akıllıca vuruşla öne geçmek isterken, kaleci Cesar buna engel oldu ve topu kornere gönderdi.

 

Maç bu dakikadan sonra kısır bir görüntü çizdi.

17. dakikada Robben’in yerde kalması sonucu etkili olunabilecek bir noktadan serbest vuruş kazanan Hollanda Van Persie ile bu atıştan faydalanamadı.

 

Hollanda da en beğendiğim oyunculardan biri olan Sneijder’in varlığı ile yokluğu belirsizdi.Topsuz alanda bir mücadeleye girmesi sonucunda kameralara kendini göstermeyi başararak, bir nevi; ‘’Bende oynuyorum.’’ dedi..

 

24. dakikada Juan’la ve 30. dakikada Kaka ile iki net pozisyondan gol çıkaramayan sambacılar, farkı açmak adına bu fırsatlardan faydalanamadı.

 

46. dakikada Alves’in pasında sağ çaprazda topla buluşan Maicon kaleye sert bir vuruş yaptı.Bu vuruşu Stekelenburg kornere gönderdi fakat; maçın hakemi bu pozisyonu es geçerek out atışı verdi.

 

İkinci Yarı

 

İlk yarısı Brezilya’nın kontrolünde geçen maçta ikinci yarıya Hollanda aynı on birle çıktı.İlk anda bu bana maçın seyrinin değişmeyeceği kanısını verse de öyle olmadı.Hollanda çok istekliydi.Belli ki devre arasında konuşulanlar işe yaramıştı.

 

53. dakikada Sneijder’in açtığı ortada Felipe Melo, kaleci Cesar’ın topa hakim olmasını engelledi ve Melo’ya da çarparak ağlarla buluştu.Böylece Hollanda pozisyon bulmadan bir gol atmış, eşitliği sağlamıştı..

 

Hollanda bu golle morallendi ve saldırmaya başladı altmış üçde ceza alanı içerisinde Lucio’nun eline çarpan topu hakem es geçti.

 

Brezilya üzerinden bu baskıyı atabilmek adına bir şeyler yapmalıydı.İleriye pozisyon aramaya çıkan Brezilya Hollanda’nın defanstaki kademe hatası sonucunda Kaka’yla bir gol pozisyonu buldu ancak faydalanamadı.

 

Dakikalar altmış yediyi gösterdiğinde gösterdiğinde kornerden gelen bir gol sonucunda Hollanda pozisyona girmeden ikinci gölünü attı.

 

Bu dakikadan sonra Brezilya oyun disiplininden koptu.Yetmiş üçüncü dakikada sinirlerin gerilmesiyle Felipe Melo, Robben’e sert bir faul yaptı ve oyundan atıldı.

Direnci iyice kırılan Brezilya kalesinde pozisyonlar görmeye başladı.Oyuncular gitgide inancını yitirdi.

 

Sekseninci dakikada ard arda üç korner kullanan Brezilya gölü bulamadı.Oyuncuların yüzündeki ifade hakemden kullanılan üç korner sonucu bir penaltı ister gibiydi.

 

İlk yarısı ile ikinci yarısı tamamen ayrı kutuplarda olan bu maçta Hollanda ikinci yarıdaki inancıyla maçı çevirmeyi başardı.

Bu maç ta Dünya Kupası’nın unutulmaz maçları arasında yer almayı fazlasıyla hak etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder