3 Temmuz 2010 Cumartesi

Arjantin :0-Almanya :4 (Bitti Rüya)

Dünya Kupasında harika bir maç daha geride kaldı.Çeyrek finalde çok heyecanlı maçlar yaşandı.Bu maç da onlardan biriydi.İnanılmaz hücum oyuncuları olan Arjantin herkesin gözünde çoktan kupayı almıştı bile.Ama herkes bir şeyi gözden kaçırmıştı.Futbol sadece hücumdan oluşan bir oyun değildi.

 

Arjantin bu maça dek kendisine kafa tutabilecek yapıda olan takımlarla oynamamıştı.Her maç savunmasında basit hatalar yapan ama şanslı olan Arjantin hücumdaki zenginliğiyle bu kusurunu örtebildi.

 

Bu maçta da favori olarak gösterildi ancak; Almanya maça müthiş başladı ve üçüncü dakikada Schweinsteiger’in harika ortasında Müller topu ağlara gönderdi.Arjantin bir süre bu şoku üzerinden atamadı.İlk atağını on dördüncü dakikada yapabildi.

 

Arjantin’in orta sahadaki tüm yükü Mascherano üzerindeydi.İlk defa bu sorun çıkarmıştı çünkü Almanya Arjantin’den korkmadan oynuyordu.Eminim bu sefer Maradona  Cambiasso’yu milli takıma almadığı için kendisine sinirlenmiştir.

 

Almanya önde olduğu için böylesine önemli bir maçta enerjisini ekonomik kullanmak adına tempoyu düşürdü.Buna rağmen önemli gol pozisyonlarına girmeyi sürdürdü.

 

35. dakikada Messi’nin serbest vuruşu sonrası gelişen atakta Arjantin golü bulsa da ofsayt nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı.

 

İlk yarının son anlarında Arjantin oyunu Almanya’nın sahasına yıkmak adına çaba gösterse de çabaları sonucunda kayda değer bir pozisyon üretemedi.

 

İkinci yarıya Arjantin beklediğim gibi daha hırslı başladı. Eşitliği yakalamak adına Almanya’nın üzerine giden Arjantin savunmayı bu nedenle aksattı.

 

68. dakikada Müller zor şartlar altında topu arkadaşı Podolski’ye kazandırdı.Podolski birçok pozisyonda bencil davransa da topu bu kez Klose’ye verdi ve Klose çok rahat bir gol atarak takımını iki farklı öne geçirdi.

 

Almanya rahat bir şekilde önde olmasına rağmen ataklarına devam etti.Korner atışı için ileriye çıkan Friedrich, korner sonrası Schweinsteiger’in topu harika bir şekilde taşıyıp kendisine kazandırması sonucu golü atarak skoru 0-3’e getirdi.

 

Arjantin de umutlar tükenmişti.Son bir çırpınış adına ileriye çıkan oyuncular seksen sekizde beklemedikleri bir kontra atakla karşı karşıya kaldılar.Maçın son anları olmasına karşın Mesut, Podolski’den topu almak adına bindirme yaptı.Topu alır almaz Klose’ye harika bir pas çıkardı ve Klose Almanya’nın kupalarda en fazla gol atan oyuncusu olma ünvanına yakışır bir şekilde topu ağlara göndererek Alman taraftarları sevince boğdu.

 

Arjantinli Demichelis Almanya’ya 4-1 yenilen İngiltere’nin stoperi John Terry için: ‘’Yerinde olsam ülkeme dönemezdim.’’ Demişti. Bunu söylerken keşke içine düşebileceği durumları ve takımının zaaflarını göz önünde bulundursaydı.Bu tip yorumlar futbola hiç yakışmıyor, diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder