8 Temmuz 2010 Perşembe

Almanya : 0 – İspanya : 1 (İspanya Finalde)

Belki finalden bile daha önemli görülen, sonucu çok daha fazla merak edilen bir maç ile karşı karşıyaydık.Herkes maçın sonucunu öğrenmek için oynanmasını bekleyemeyecek kadar sabırsızdı.Almanya’da Oberhausen'de yaşayan bir ahtapot maçın galibinin İspanya olacağını söylese de Almanlar, bu güne dek bir kez hata yapan ahtapotun ikinci bir hata yapmasını umuyordu.

Kupa öncesinde favorim olarak İspanya'yı belirlesem de beklediğim düzeyde futbol oynayamamışlardı.Favorim İspanya, beklentilerimi karşılayan Almanya'ya karşı oynuyordu.

Almanya oyuncusu Müller’den yoksundu.Löw bu durum karşısında takdir ettiğim bir tutum izledi.Takımın sahaya dizilimini ve oturmuş sistemini hiç bozmadan Müller’in yerine Trochowski’yi dahil etti.
Kupa boyunca Almanya’da eksik bulduğum tek nokta sol bekti. 2006 Dünya Kupası’nda Lahm sol bekte Friedrich sağ bekte oynamıştı.2008 Avrupa Kupası’nda Lahm sağ bekte Jansen sol bekteydi ve bu takım final oynamıştı.Bana kalırsa bu kupada Friedrich’in stoper oynaması ve Lahm’ın sağ bekte görev alması ne kadar doğruysa, Jansen yerine sağ ayağını kullanan ve hücuma hiçbir katkı sağlamayan Boateng’in oynaması o kadar yanlıştı.Löw bunu anladığında artık çok geçti.

İspanya cephesinde ise Villa bu turnuvada görev aldığı sol bölgeden santrafor konumuna geçmişti.Torres ilk on bire alınmamış onun yerine Pedro tercih edilmişti.

Maç başladığında Almanya alıştığımız pozisyon zenginliğinden uzaktı.İspanya o özlediğimiz baş döndüren pas trafiğine başladı, topun ve oyunun hakimiydi.Buna karşın kendisi de kayda değer bir pozisyon üretemedi.

İkinci yarıda Xavi Alonso ard arda üç şutla Almanya kalesini bombaladı.İspanya bu dakikalarda maçı kazanmayı Almanya’dan daha fazla istediğinin sinyallerini verdi.İspanya İniesta ve Villa ile önemli pozisyonlara girdi buna karşılık Kroos’un vuruşunda Casillas %100’lük bir pozisyonda gole geçit tanımadı.

On üçüncü dakikada Puyol ile kornerden gole yaklaşan İspanya, yetmiş üçüncü dakikada Puyol’un ikinci denemesinde golü buldu.

Bu dakikadan sonra belki de turnuva boyunca ilk kez Almanya sisteminin dışına çıkarak tüm oyuncularıyla ileri çıktı.

Seksen ikide İspanya kontra atakta Almanya savunmasını ikiye bir yakalasa da Pedro’nun bencil davranması sonucu kendisini rahatlatacak gol fırsatını değerlendiremedi.Bu pozisyonda Pedro topu Torres’e kazandırsaydı olası bir gol sonucu takımını rahatlattığı kadar Torres'i de rahatlatacak, gol atamamanın verdiği sıkıntıdan onu uzaklaştıracaktı.

Hollanda ile final oynama hakkını kazanan İspanya kupaya en yakın takım olarak görülüyor ancak; final maçının atmosferi kupayı hangi takıma getirecek hep beraber göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder